Veelgestelde vragen

Over product

Klopt het dat mijn Olivieu product iets anders is dan de foto die op de website staat?

Ja, dit klopt. Ons hout wordt gewonnen van verschillende olijfbomen die geen olijven meer geven. Ieder stuk olijfhout dat afkomstig is van een olijfboom heeft een unieke houttekening en vorm, waardoor geen enkel olijfhouten product hetzelfde is.

Producten kunnen dus iets verschillen van de productfoto’s op onze website en iets groter of kleiner zijn dan de aangegeven afmetingen. Het design van de producten is echter altijd hetzelfde en de producten zullen nooit meer dan een paar centimeter groter of kleiner zijn.

Elk Olivieu product wordt met de hand vervaardigd. Onze vakmannen doen hun uiterste best om het design optimaal te laten aansluiten bij de vorm en tekening van het hout.

Hou houd ik mijn product in goede conditie?

Dit is gelukkig gemakkelijk :). Wrijf uw Olivieu product twee keer per jaar in met olijfolie om de beschermende laag te behouden. Zo blijft uw product hygiënisch in gebruik en behoudt u de natuurlijke lange levensduur van het olijfhout.

Kan ik mijn Olivieu product schoonmaken in de vaatwasmachine?

Wij raden dit ten zeerste af. Wanneer u uw Olivieu product wilt wassen in de vaatwasmachine, heeft u een grote kans dat uw product beschadigd wordt. U dient namelijk langdurige blootstelling aan heet water te voorkomen. Onze producten kunnen het best met lauwwarm water, een zachte borstel en zeep worden schoongemaakt.

Is het niet onhygiënisch op de lange termijn om producten op deze wijze schoon te houden?

Nee, dit is niet het geval. Het kan kloppen dat keukenproducten van hout bijvoorbeeld etensresten absorberen, maar bij olijfhouten keukenproducten is het tegenovergestelde waar. Olijfhout is van nature oliehoudend, doordat olijfbomen olijven geven (waar tevens olijfolie van geperst kan worden).Hierdoor stoten onze producten etensresten af en trekken sappen niet in het hout. Onze producten zijn daarom van nature zeer hygiënisch in gebruik.

Wordt het hout van Olivieu producten op een duurzame wijze gewonnen?

Ja, het hout wordt gewonnen van olijfbomen die geen olijven meer geven. Deze bomen zijn in de meeste gevallen 100 tot 200 jaar oud, maar kunnen zelfs tot 1000 jaar oud zijn. Het hout van deze olijfbomen wordt gebruikt als materiaal voor onze producten! Aangezien olijfbomen vrij klein zijn, worden er voornamelijk veel kleine producten gemaakt van olijfhout.

Wat is de levensduur van jullie producten?

Een product van Olivieu is voor het leven. Bij normaal gebruik en onderhoud blijven producten van Olivieu levenslang mooi. De levenslange levensduur van onze producten is een kernwaarde binnen ons bedrijf. Wij willen namelijk dat de mens zo lang mogelijk kan genieten van de schoonheid van olijfhout. Bent u van mening dat uw product niet langer meer voldoet aan de kwaliteitsstandaarden van Olivieu? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.

Verzending & Retour

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Olivieu verzendt alle producten uit haar gehele assortiment gratis binnen 1 tot 2 werkdagen. Heeft u uw product bijvoorbeeld op maandag besteld? Dan zult u uw product dinsdag of woensdag ontvangen.

Doorgaans versturen wij bestellingen die voor 16:00 uur op een werkdag zijn geplaatst dezelfde dag nog zodat u uw bestelling de volgende dag in huis hebt.

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?

Allereerst wordt uw product altijd ingepakt door ons. De verpakking heeft een luxueuze uitstraling. Uw bestelde Olivieu product is daarom ook geschikt om als originele gift te geven aan een bijzonder persoon.

Het kan voorkomen dat het olijfhout van uw product ietwat vettig is van de olijfolie. Olijfhout bevat olijfolie van nature. Er kan hierdoor soms een vlekje in de verpakking ontstaan, maar dit vormt verder geen problemen.

Wij gebruiken gerecycled karton, noppenfolie en polystyreen chips om uw bestelling op milieuvriendelijke wijze te bezorgen. Uw bestelling wordt verder veilig ingepakt in een ruime doos met opvulling.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

U kunt om wat voor reden dan ook uw bestelling gratis retourneren. Nadat u uw bestelling heeft ontvangen, heeft u 14 dagen het recht om het product vrijblijvend te retourneren.

Stuur een mail naar retour@olivieu.nl  met uw bestellingsnummer en de naam van het product dat u wilt retourneren. Wij zullen u een pakketzegel toesturen die u op de doos kunt plakken en bij een PostNL-punt kunt inleveren. Na ontvangst van uw bestelling zal uw volledige aankoopbedrag binnen een werkdag worden teruggestort naar uw bankrekening.

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.